REZERVACIJE I INFORMACIJE

+386 (0)41 880 813 Šalji upit

O PROGRAMIMA

»Reci mi i zaboravit ću, pokaži mi i zapamtit ću«. U duhu ove kineske mudrosti, za vas smo pripremili najbolje primjere dobrih praksi, koje smo posljednjem desetljeću razvili u Sloveniji i to na sedam različitih područja:

  • Razvoj sela (Putovima naslijeđa)
  • Pridobivanje europskih sredstava s naglaskom na Leader sredstvima (Projekti LAG)
  • Inovativni i doživljajni turizam
  • Vinska tura
  • Pčelarstvo
  • Stočarstvo
  • Odgojni turizam za mladež
U svim tim oblastima Slovenija je dostigla uistinu dobre rezultate, koje ćete upoznati kroz predložene ekskurzije i tako ih uživo vidjeti. Naši projekti su rezultat jakog, inovativnog i upornog rada brojnih sudionika. Naše ture obuhvaćaju primjere dobrih praksi, a s vama na terenu, nesebično ćemo podijeliti sva iskustva poteškoće i zamke koje smo sami morali prebroditi da bi došli do dobrih rezultata. Za sve to će se, osim brojnih kreativaca na pojedinačnim lokacijama, pobrinuti stručni tim s referencama, koji je sudjelovao ili još uvijek sudjeluje u razvoju tih projekata. S njima ćemo većinu ovih ekskurzija započeti i završiti.

Naš cilj je predstaviti znanja in iskustva, koja će te moći upotrijebiti i prenijeti u svoje sredine. U tu svrhu smo, za zadnji dan nekih programa, predvidjeli posebne radionice, na kojima ćemo zajedno sa stručnim timom, analizirati viđeno i potražiti mogućnosti upotrebe i primjene iskustava u vašu lokalnu zajednicu. Razmotriti ćemo i mogućnosti stručne potpore i financiranja iz različitih EU sredstava.

Programi su okvirni, te ih je naravno moguće prilagođavati i mijenjati obzirom na specifične interese pojedinih skupina. Moguća je i kombinacija i predstavljanje dobrih praksi u susjednim državama (Austrija, Italija, Hrvatska). Smještaj je predviđen u hotelima sa 3 ili 4****, a moguć je i u nekim od interesantnih alternativnih smještajnih objekata (hosteli, pansioni, zidanice, domovi…). Svakako ćemo program prilagodili vašim željama i raspoloživom budgetu.

Svi navedeni programi su provjereni. U zadnjih nekoliko godina organizirali smo brojna studijska putovanja, prvenstveno za države sa područja bivše Jugoslavije. Odaziv je bio izuzetno dobar. Neke od njih možete pročitati u knjizi dojmova. Također smo uspješno organizirali već nekoliko međunarodnih konferencija na različite teme, a najviše na temu razvoja sela.

Pozovite nas ili nam pošaljite svoje želje i pitanja, po elektronskoj pošti. Odgovoriti ćemo u najkraćem mogućem roku. Dodatne informacije o nama, našoj regiji i našim proizvodima pronaći će te na: