REZERVACIJE I INFORMACIJE

+386 (0)41 880 813 Šalji upit

STUDIJSKA TURA PO SLOVENIJI ZA STOČARE

5600 slovenskih uzgajivača goveda, udruženo je u 37 društava, koja skrbe za stručna usavršavanja, savjetovanja, prikupljanje i posredovanje različitih informacija… krovno udruženje je gpz z.o.o. - slovenska organizacija uzgajivača goveda, osnovana 2003. godine na inicijativu nacionalnih organizacija uzgajivača. od 2007. godine, udruga objavljuje i svoj časopis „glas dežele“, koji je namijenjen prvenstveno uzgajivačima, iako u zadnje vrijeme sve više obuhvaća i druge seoske djelatnosti. časopis možete pronaći i na internetskim stranicama. osnovna djelatnost gpz je podizanje konkurentnosti seoskih domaćinstava u svim oblastima. govedarstvo u sloveniji, kroz zadnjih je nekoliko godina učinilo izuzetan napredak i modernizaciju, što ćemo vidjeti kroz predloženi program ekskurzije.

Program ekskurzije

1. dan: DOLAZAK

Dolazak u Sloveniju, smještaj u hotelu Sport**** na Otočcu, večera i noćenje.

2. dan: DOLENJSKA

Poslije doručka posjeta poljoprivredno-šumarskom zavodu. upoznavanje organiziranosti zbornice te djelatnosti i financiranje zavoda. upoznavanje odjeljenja za stočarstvo, odjeljenja za seosko savjetovanje, te vinskog i fito laboratorija. nakon toga, posjeta imanju kastelic u novom mestu. tu ćemo razgledati štalu (krave, koze, kokoši), mlijekovod, prostoriju za preradu mlijeka. po želji, razgled pašnjaka. poslijepodne, vožnja do seoskog domaćinstva, na kome se bave turizmom. nakon ručka, vlasnik će nam predstaviti svoje imanje, na kojem drže svinje, krave, konje, zečeve i kokoši, te se bave proizvodnjom mlijeka, sira i domaćih suhomesnatih proizvoda. slijedi vožnja do slijedeće farme, koja drži 300 tovljenih goveda za daljnju prodaju. dan ćemo završiti na turističkoj farmi, koja ima 40 bikova, 100 svinja, ovce, koze, a bavi se i vinogradarstvom, preradom mesa i turizmom. degustacija suhomesnatih proizvoda, večera i noćenje.

3. dan: DOLENJSKA

Poslije doručka, posjeta »Kmetijske šole Grm«, gdje ćemo upoznati različite edukacijske programe, koji se izvode u najvećoj poljoprivrednoj školi u Sloveniji. Upoznati ćemo i njihovo udruženje »Grmčani«, te razgledati imanje (goveda, ovce, konji, kokoši, voće, povrće, vinogradi, pčelarstvo, mlijekomat, robot, prerada mlijeka…). Poslije ručka, vožnja u Dolenjske Toplice i posjeta dva imanja, koja se nalaze jedno pored drugoga. Na prvom uzgajaju goveda i ovce, a naročito uspješno se bave voćarstvom i preradom voća. Degustacija vina, domaćih sokova, marmelade, suhog voća, rakije…Na drugom imanju ćemo posjetiti suvremenu farmu goveda sa elektronskim hranjenjem. Večera i noćenje.

4. dan: LJUBLJANA - GORENJSKA

Poslije doručka, vožnja u Ljubljanu. Posjeta nacionalnog Govedarskog poslovnog udruženja (GPZ), koje svojim članovima nudi stručne i poslovne informacije, osigurava dobre uvjete za prodaju svojih proizvoda i nabavku potrebne robe. GPZ udružuje 37 društava i 8700 slovenskih stočara. Imaju i svoj časopis. Slijedi pauza za razgled Ljubljane i ručak. Poslijepodne, posjeta imanju sa 300-godišnjom tradicijom u okolici Ljubljane, koji je postavio prve „mlijekomate“ u Sloveniji, a trenutačno ih drži osam. Razgled imanja, prerade mlijeka, proizvodnje sira, solarne elektrane… Na putu prema Otočcu, zaustaviti ćemo se u Trebnju kod predsjednika Društva uzgajivača goveda Trebnje, te upoznati rad manjeg domaćinstva i društva. Poslije večere, posjetiti ćemo Matjaževo domaćinstvo, gdje ćemo upoznati uspješnu priču o lokalnom vinu cviček – popularno, specijalno i ljekovito vino. Upoznati ćemo Konzorcij „Cviček“ i Konzorcij „Turizem v zidanicah“ – primjer dobre prakse udruživanja vinara sa vlasnicima vikendica. Naravno da ćemo uz program probati i vino…

5. dan: ODLAZAK

Poslije doručka povratak kući.

Cijena programa

Cijena uključuje: realizaciju cijelog programa, smještaj sa svim ugostiteljskim uslugama, posjete stručnih udruga i primjera dobre prakse, pratnju vodiča, organizaciju i PDV.

Napomena

program možemo prilagoditi vašim željama (skratiti, izmijeniti…).